Femårsrapport

Femårsrapporten fra Wild X oppsummerer metodene vi har brukt for å bygge opp et suksessrikt, flerkulturelt friluftstiltak, med deltakere med bakgrunn fra 40 nasjoner.

I svarte granskauen
– flerkultur i norsk natur

Rapporten er historien om hvordan vi har gjort villmarkinger, jegere og fiskere av ungdom som var godt plantet på asfalten.

Mange sier at frivilligheten er død, og at den gode, gammeldagse dugnadsånden er historie. I Wild X beviser vi hver dag at dette ikke stemmer. Ungdommene hos oss driver fiskevannsforvaltning, sager ved, maler hytte, jakter, fisker, deler ut fiskestenger til barn og er frivillige ledere for enslige, mindreårige asylsøkere. Mange tusen frivillige arbeidstimer blir nedlagt hvert år.

I mange organisasjoner sliter man med å rekruttere minoritetsungdom. I Wild X har 70 prosent av deltakerne og de frivillige lederne minoritetsbakgrunn. Vi håper denne rapporten kan være til nytte og inspirasjon for andre og bli et bidrag til å skape et friluftsnorge som gjenspeiler befolkningen.

Last ned Wild X femårsrapport (liten fil).
Skal du skrive den ut, kan du laste ned printversjonen (stor fil).

Skroll til toppen