Gjeddene bet i Engerdal

Det går hardt for seg når Wild X er på tur. Denne gangen gikk det ut over gjeddene i Sørsjøen i Engerdal.

Fredag 8. juni lastet vi bilen med utstyr og bussen til Kjell med folk og satte av gårde. I Engerdal har vi vært før, og de som hadde vært med tidligere visste hva de hadde å glede seg til, mens de skremte resten med historier om hvor skummel gjedda kan være.

Lavvostengene lå igjen i byen, så da vi kom frem måtte vi hugge stenger selv. Etterpå var det tid for grilling og vi spiste et lass med lammeburgere og pølser. Noen prøvde seg på å fiske, og Sadeq fikk faktisk en liten gjedde allerede første kvelden.

Lørdag sov alle lenge, og jammen ventet vi lenge på at gjeddene skulle bite, men plutselig fikk Tor Egil napp, og dro opp ei gjedde på tre kilo. Plutselig meldte folk over radioene at både den ene og den andre hadde fått fisk. Etter hvert satt det folk og renset gjedde på brygga, og de som hadde gitt opp å få fisk dro utpå vannet igjen. Rekordfangsten var en gjedde på 3 250 gram, men Arin satte fangstrekord med tre gjedder – skal man få fisk må man som kjent fiske!

Tor Egil spiste like gjerne det ene øyet til gjedda han fikk, men det kom opp igjen fordi det ikke smakte så godt.

Til sammen fikk vi seks fine gjedder på turen. I tillegg fikk vi nye opplevelser, nye venner og mange gode minner. Det var en fornøyd, sliten og skitten gjeng på 24 stykker som ramlet ut av bussen i Oslo søndag kveld, og man skal ikke se helt bort i fra at de fleste av dem snart er med på tur igjen.

 

Tor Egil spiser et gjeddeøye…
Arin poserer med fangsten

Skroll til toppen