Wild X til topps – igjen

Den årlige turen til Lom, med grotteekspedisjon og bestigning av Galdhøpiggen ble en knallsuksess. Fisk ble det også.

For sjette gang har Wild X besøkt Lom med Lom Fjellstyre som vertskap. Man skulle tro at en sånn tur ble rutine, men nye deltakere, nye møter med dyrelivet og ikke minst variasjoner i været, gjør denne turen til en fantastisk opplevelse, år etter år.

Som vanlig lovet værmeldingen regn, regn og atter regn, men vi satte oss i bussen og dro fortrøstningsfullt av gårde. Ali og Tor dro i forveien og satte opp gamme og feltkjøkken, slik at vi hadde et sted å søke tilflukt hvis det ble regn. Det viste seg å ikke bli så ille, og vi avsluttet en lang busstur med lammeburgere og pølser i campen.
Neste dag bar det til topps, først i tau over Styggebreen, og så helt opp til toppen av Nordeuropa, 2 469 meter over havet. Ingen klaget, selv om tåke gjorde at utsikten fra toppen ikke var den helt store. Vel tilbake i campen ventet en kjempegryte med fårikål, og det ble helt stille mens alle spiste flere porsjoner. Klokken 23 på kvelden var det musestille i leiren og alle sov.

Neste dag var det tur til grottene i Domdalen, og dødsspiralen ble en opplevelse de fleste aldri vil glemme – nitti meter ned under fjellet, med brusende, underjordiske elver. Fisk ble det også da vi rastet innerst i dalen. Først dro Zia opp en ørret på en kilo, og så dro Roger og Yaseen opp en hver på 600 gram. Etter å ha slaktet matpakkene og tørket føttene rundt et litt røykfylt bål, dro vi tilbake til campen hvor vi laget middag, før vi sovnet klokka 12.
Som alltid ryddet vi campen på rekordtid søndag formiddag, og en lykkelig, sliten og ikke minst møkkete gjeng inntok bussen og sov mesteparten av veien hjem.

Skal vi tilbake til Lom? Ja, så klart! Vi gleder oss allerede til neste år.

En spesiell ros til lederne: Ahmed, Ali, Bekim, Hamid, Elias, Sigbjørn, Nawazish: Dere er verdens beste!Skroll til toppen