Den fantastiske sommeren med Wild X

Wild X har vært på tur i hele sommer, og som alltid ble det heftige opplevelser, en god del fisk, mange myggstikk og nye vennskap.

Sommerprogrammet startet i pinsen. Vi forandret planene og byttet ut Nordmarka på langs med fiske og skytebanetur i Odalen.  Temperaturen var oppe i 30 grader, og stemningen var utrolig bra. En hel dag på skytebanen hvor alle fikk skyte så mye de orket med hagle og rifle var også en suksess.

Fra ørret gikk vi til gjeddefiske i Engerdal, og en god del glupske gjeddebeist måtte bøte med livet og endte som grillmat. En av gutta spiste til og med et gjeddeøye, uten at det smakte så godt. Engerdal fjellstyre hadde som alltid lagt alt til rette, og været var ikke halvparten så ille som værmeldingen spådde.

Den tradisjonelle St. hansfesten på hytta vår i Sørkedalen var minst en like stor suksess for mygg og knott som den var for oss, og vi kan trygt si at både folk og deltakere ble mette. Alis Grill OG Kebab var som vanlig åpent, hvis ikke stengt, og vi klarte å spise 26 kilo kjøtt på en helg.

I Lom ble vi tatt hjertelig imot av venner fra fjellstyret, og alle besteg Galdhøpiggen uten alt for mange gnagsår. Ikke alle hadde vært på grottetur før, og det var helt klart at de dype hulene gjorde inntrykk. Ikke minst skal nevnes at etter huleturen fikk tre av guttene noen rimelig pene ørretter, den ene på over en kilo. Når vi i tillegg kokte fårikål på et helt lam, sier det seg selv at turen var en suksess, både tur- og matmessig.

Ørretene i Lom ga mersmak til mange, men i Tinnhølen på Hardangervidda ville den ikke bite. To skarve fisk fikk vi til tross for iherdige forsøk, men turen var bra for det og ingen var sure på fisken. Myggen derimot, ble det sagt harde ord om som ikke skal gjentas her.

Da vi dro til Sotra visste vi at her biter fisken, og det gjorde den. Mange fikk fisk, mye fisk og stemningen var høy. Været var fantastisk og i tillegg til å fiske var det mange som fikk lært seg å kjøre gummibåtene. Sotra og Øygarden Jeger- og Fiskerforening tok i mot oss på beste måte, og lånte oss hytte, båter og masse hjertevarme. Vi spiste oss stappmette på både vanlig Wild X-mat og fisk som vi grillet og røkte.

Det mest fantastiske i Wild X er alle de snille og hjelpsomme menneskene vi møter, fra lokale fjellstyrer eller jeger- og fiskerforeninger. Overalt vi kommer møter vi velvillighet og hjertevarme fra mennesker som deler kunnskapen sin med ungdommene og stiller opp på alle måter.

Uten flinke, frivillige ledere hadde ikke Wild X vært noen ting. I sommer har lederne virkelig strukket seg langt og gjort en utrolig god jobb. All ros til Jesper, Jeran, Haider, Amir, Arin, Bekim, Sigbjørn for å være flinke frivillige ledere. All ros til Andres og Steinar fra styret som har stilt opp. Ikke minst, som sjef vil jeg også takke Ahmed, Ali, Nawazish, Hamid, Bjørn og Elias som har jobbet her i sommer. Dere er verdens beste arbeidskompiser.

Tor

Skroll til toppen