Glupske gjedder glefset

Tradisjonen tro har Wild X vært på gjeddefiske i Sørsjøen i Engerdal med Engerdal Fjellstyre som vertskap.

Det så ut til at gjeddene bestemte seg for å begynne å spise akkurat helgen 14. – 16. juni, og fangsten ble på 14 gjedder, de to største på godt over tre kilo.

Det var en livlig gjeng på 30 ungdommer som inntok Sørsjøen. For mange av dem var dette deres første telttur, for ikke å snakke om gjeddefisketur. Da de første beistene begynte å bli dratt opp i kanoene var det nok en del som ble litt skeptiske når de så tanngarden på hva de hadde fisket. Mange ble også imponert da det viste seg at den ene av gjeddene hadde svelget en spissmus hel.

To av gjeddene veide godt over tre kilo, den største veide 3,5 kilo. Det var ikke bare gjeddefiske vi drev med. Vi spiste masse mat, vi koste oss rundt bålet og ikke minst gikk deler av lørdagen med til en voldsom vannkrig ute på vannet.

At turen ble en suksess var det liten tvil om, og allerede da gjengen skulle inn i bussen for å kjøre hjem kom spørsmålene om når neste tur skulle være. Fiskelysten var vekket hos en ny gjeng med ungdommer.

Den årlige fisketuren til Engerdal er en del av samarbeidet mellom Wild X og Norges Fjellstyresamband, et samarbeid som nå har pågått siden 2006, og som også omfatter topp- og grottetur til Lom og jakt i Gausdal og Øyerfjellet.

Her ser du noen bilder fra turen.

IMG_6325

 

IMG_6331

 

_MG_6390

 

_MG_6720

 

_MG_6755

 

_MG_7214

 

_MG_7296

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen