Mangel på menneskekjøtt?

I Speidern synger de om svarte mennesker som spiser menneskekjøtt. Kanskje ikke så rart at de har flest hvite medlemmer?

I Wild X er vi mest opptatt av å få med folk ut i skogen, ikke av hvor folk kommer fra eller hva slags farge de har. Det er nok en av grunnene til at folk her kommer fra hele verden.

I Speidern har de fleste medlemmene en veldig norsk bakgrunn og er hvite i huden. De har det sikkert greit de, men av og til lurer disse organisasjonene på hvorfor de bare har hvite, norske medlemmer. Det er sikkert mange grunner til det, men her om kvelden da vi søkte på Google etter leirbålsanger, fant vi Speiderbasen, en samling med aktiviteter som speidere kan drive med. Speiderbasen er laget av Norges Speiderforbund, den største speiderorganisasjonen i Norge.

Her er en av sangene som Speidern anbefaler for alle fra de yngste medlemmene og opp til ledere. I følge Speiderbasen kan denne synges hele året og både ute og inne. Formålet med å synge denne sangen er i følge Speiderbasen å “Utvikle musikalitet og musikalske ferdigheter. Spre glede.

Sorte Tyr

Sorte Tyr ifra mambostammen
lot krigerne kalle sammen,
for i stammen var bitter nød –
det var mangel på men’skekjød.

A-ou-ou-ou-ou-ou-ou-ou,
a-ou-ou-ou-ou-ou-ou-ou.

Omba-omba-ratsja,
omba-omba-ratsja,
omba-omba-ratsja,
omba-omba-ratsja,
omba-omba-ratsja.

Kjære dere i Speidern: Vi I Wild X tror at det kanskje er lettere for folk fra Afrika, eller for folk som ser ut som om de er fra Afrika, å bli medlemmer hos dere hvis dere ikke sitter i skogen og gauler om svarte mennesker som spiser menneskekjøtt. Det er bare et tips, altså.

Bare sånn for ordens skyld: Folk i Afrika ser ikke ut sånn som på bildet nedenfor heller.

Bare et tips: Folk i Afrika ser veldig sjelden ut som på dette bildet heller.

 

Skroll til toppen