“Nye” fjes i Wild X

I høst har Wild X fått mange nye ansikter, med to nye miljøarbeidere og en gjeng nye frivillige ledere.

Farhad Soltani (16) og Ali Alduhaimi (19) har begynt å jobbe som miljøarbeidere i løpet av høsten og har rukket å få med seg flere jaktturer. Farhad hadde også sommerjobb på turen til Sverige i sommer og har vært i Wild X i ett år. Ali dukket opp i våres, og siden har han bare vært her, tatt jegerprøve og vært med på det som har vært av turer.

aliogfarhad

I høst fikk vi også en gjeng med nye frivillige. I tillegg til at Ali fullførte det obligatoriske lederkurset Har Keyse Ahmed, Arshia Tahmasebi, Amir Ranjbar, Mustafa Ahmed og Fatbardh Haxhiaj også gjennomført lederkurs.

Det var en fin gjeng som var samlet til lederkurs på Skarnes den andre helgen i november. Vi jobbet med hvordan man forstår mennesker, hvordan man forstår sin egen rolle i forhold til andre mennesker, med konflikthåndtering og ikke minst det obligatoriske bålfyringskurset hvor alle klarte å fyre bål men en fyrstikk, selv om det var ganske fuktig i skogen.

sistelederkurs14

Siden det var fullmåne forvandlet Farhad seg til en varulv og krabbet rundt og skremte folk under nattmanøveren, men heldigvis hadde vi matet ham før han ble ulv, så han spiste ingen. Ingen av lederne er helt nye så klart. For å bli leder skal man ha vært med på en god del turer og vist at man kan stille opp.

varulvfarhad

Siden starten har ungdom fra minst seksti nasjoner deltatt i aktivitetene til Wild X. Men å delta er ikke bare å bli fraktet rundt. Å delta er å lære, å utvikle seg og å ta ansvar for seg selv og for andre. Derfor har Wild X det samme mangfoldet overalt i organisasjonen, i sentralstyret, i lokallagene, blant de frivillige lederne og blant de ansatte.

Bare blant sentralstyret og de ansatte finner vi mennesker med bakgrunn fra Norge, Marokko, Afghanistan, Egypt, Pakistan, Palestina, Irak, Serbia og Iran. Mangfoldet i Wild X er ikke der fordi vi kvoterer folk, men fordi vi har masse flinke folk å velge mellom fra hele verden. Vi er ikke så opptatt av hvor folk kommer fra, men hvor folk vil, og vi dyrker ikke forskjeller. Vi bygger på det vi har felles.

De nye miljøarbeiderne og lederne er der fordi de representerer Wild X, fordi de er gode veivisere for andre, og vi er kjempestolte over at de er her.

amirmedbaal

 

 

Skroll til toppen