Wild X får kameler!

I juni får Wild X de to baktriske kamelene som vi har døpt Odin og Fatima. Vi skal bruke dem til å bære utstyr på turer, og kanskje blir det kamelbarn. OK, vi tilstår, dette var en aprilspøk.

IMG_3003

Vi har lenge slitt med at vi på tur trenger å transportere tungt utstyr fra bilen og inn i fjellet eller skogen. Vi tenkte en stund på hester eller esler, men så kom Mojtabas onkel, som jobber som kamelpasser i London Zoo og fortalte at de skulle selge to av kamelene de hadde.

I vinterferien var Mojtaba og Tor over i London og hilste på kamelene, og nå har alle veterinærkontroller og vaksiner blitt gjennomført, og kamelene skal sendes med båt til Oslo.

Til vanlig skal kamelene bo på det nye leirstedet til Wild X, men når vi skal på langtur kjører vi dem til fjells med spesialtilhengeren vi har bestilt. Det er en ombygget hestetilhenger, bare at den er høyere enn vanlig for å få plass til hodet og pukkelen.

For at kamelene skal kunne bære ting for oss har vi også bestilt to lastesadler som er spesiallaget til oss av tuareger i Mali. Kamelsadlene tuaregene lager har vanligvis en pukkel, mens Odin og Fatima jo har to.

Dette blir en spennende sommer og vi håper alle gleder seg til å bli kjent med Fatima og Odin. Hvis noen har erfaring med kamelpass fra hjemlandet håper vi de tar kontakt.

Det var mange som gikk på denne aprilspøken, men vi må¨altså bryte sammen og tilstå at dette ikke er sant. Kamelene er ekte og bor i London Zoo, men vi har ikke kjøpt dem, og onkelen til Moji jobber ikke som kamelpasser.

IMG_2996
Her er Moji med Fatima. Bildet øverst viser Tor med Fatima foran og Odin bak.

 

Skroll til toppen