Instruktøren fra Bagdad

Ali Abdullah har bestått eksamen som jegerprøveinstruktør. Han er den eneste fra Bagdad vi kjenner som er kvalifisert for å lære nordmenn jakt.

En gang for rundt fire år siden tok Ali kontakt med Wild x og ville begynne med friluftsliv. Etter hvert fikk han jobb med å vaske kontoret to timer i uken. Det har blitt mange mil på tur, og mange avfyrte skudd siden den gang.

I dag er Ali miljøarbeidersjef i Wild X, ansattrepresentant i styret og en av de tre personene som utgjør den daglige ledelsen. Han er ansvarlig arbeidsleder for alle miljøarbeidere, lærlinger og praktikanter hos oss og er med overalt der det skjer noe.

Ali kom til Norge for ni år siden. Han er opprinnelig fra Bagdad i Irak, men har også vært flyktning i Syria og kom til Norge før borgerkrigen rev landet i stykker. Han har ikke glemt hvor han kommer fra, og stiller opp som hjelper for flyktninger, enten det var å dele ut suppe til flyktninger som kom til Oslo høsten 2015 eller blant syriske flyktninger i Libanon.

Generelt er det ikke mange elgjegere fra Bagdad i Norge, og nå sitter Ali spent og venter på jämthundvalpen han skal få på forsommeren. Vi ser for oss at han og hunden kommer til å bli et farlig par for norske elger.

I vinter har Ali gått på kurs for å bli jegerprøveinstruktør, og på søndag besto han eksamen på det avsluttende kurset. Det betyr at fremover kan Wild X holde flere og bedre kurs, med to instruktører til å drive arbeidet.

Ali kan fyre bål i all slags vær, flå et dyr, bygge en vegg, lage mat, felle et høyt tre, holde styr på masse ungdommer, skyte en rype, fikse et sår, instruere på skytebanen… Først og fremst er han en flink sjef og en god omsorgsperson for barn og ungdom.

Ali er et godt eksempel på hva Wild X skal være. Vi finner vår egen vei, både i naturen og samfunnet og vi viser vei for andre. Vi spør ikke hvor folk kommer fra, men hvor de vil.

Tor Bach

Ali studerer elgen på nært hold.
Skroll til toppen