Kurs med arabisk og engelsk hjelp

Tirsdag 10. april starter vi jegerprøvekurs med hjelp på arabisk og engelsk.

Kurset holdes som et vanlig kurs, med norsk som hovedspråk og med normalt pensum og kursplan. Vi har imidlertid to autoriserte instruktører som behersker arabisk og engelsk i tillegg til norsk.

Kurset går tirsdag, onsdag og torsdag i tre uker frem til 26. april. Etter kurset kan man ta eksamen og ved bestått eksamen har man lov å jakte.  Mer informasjon om hvordan eksamen foregår finner du her.

På kurset lærer du alt du trenger å vite om lover og regler, dyrearter, våpensikkerhet, praktisk skyting, jaktteknikker, hunder og hvordan man behandler felt vilt. Etter kurset må man bestå jegerprøven, som er en offentlig eksamen som arrangeres av kommunen. Du skal selv melde deg opp til eksamen etter endt kurs, og kursleder viser deg hvordan.

Kurset går over ni kvelder, og det er obligatorisk å gjennomføre alle samlinger før man kan ta eksamen.

Mye av stoffet er nettbasert, og i tillegg finnes det mye annet nyttig, som testeksamener etc. på nett. Alt dette er samlet på nettsiden http://www.jegerlappen.no/lenker Alle deltakere må sjekke ut denne siden og gjøre seg kjent med innholdet.

Kurset holdes i Wild X sine lokaler i Høybråtenveien 15. (Ta bane 2 til Furuset. Det enkleste er å gå derifra). Vi har egen parkering for dem som kjører bil.

Kurset er gratis for aktive medlemmer av Wild X som er mellom 14 og 25 år gamle. Andre deltakere betaler 1500 kroner for kurset.

Vil du ha en kursbok å lese i, anbefaler vi Den nye jegerprøveboka fra Vigmostad og Bjørke forlag. Deltakerne på kurset kan kjøpe den av oss for kr. 275. Normal utsalgspris er kr. 329 på bokhandelen. Ta med kontanter ved oppmøte.

Skroll til toppen