Bli med til Besseggen og Vågå

18. – 21. juli skal Wild X til Vågå og gå over Besseggen og fiske ørret. Bli med på årets vakreste tur.

Gjende, sett fra Besseggen. FOTO: Wikipedia

Besseggen er en smal fjellrygg i Jotunheimen og går mellom de to innsjøene Gjende og Bessvatnet. Høyeste punkt på turen er 1743 meter over havet og utsikten er fantastisk til snødekte fjelltopper med det blå Bessvatnet på den ene siden og det grønne Gjende på den andre siden. Leser man Henrik Ibsens Peer Gynt, kan man lese om hvordan Peer rider over Besseggen på et reinsdyr, selv om moren hans sa at han løy.

For å komme til Besseggen tar vi passasjerbåt over Gjende til Memurubu hvor vi begynner å gå. Dette er en av de aller mest populære turene i hele Norge, og 50 000 mennesker går over Besseggen hvert år. Du får nyte ett av de vakreste stedene i Norge.

Dagen etter skal vi til et vann som heter Brurskardstjønn og fiske ørret. Det er en halvtimes gåtur i høyfjellet fra vegen.

Vi reiser fra Oslo Torsdag 18. juli klokka 11.oo fra kontoret til Wild X i Høybråtenveien 15. Vi skal reise over Valdresflya, ett av de fineste fjellområdene man kan kjøre gjennom, og kanskje får vi se et reinsdyr på veien.

I Vågå skal vi bo i lavvoer i høyfjellet. Vi har med Mattija, vår slovenske superkokk som skal lage mat til oss, og de som er under 16 har lov til å fiske i elva som renner forbi campen.

Søndag pakker vi sammen campen og reiser hjem til Oslo igjen.

Påmelding før 15. juli til Ali Abdullah på ali@wildx.no, eller 40 09 13 81.

Hvis du trenger å låne klær, sovepose, underlag eller støvler, si fra til Ali et par dager på forhånd.

Ved å melde deg på turen godtar du samtidig å følge turreglene. Turreglene finner du her.

Dette skal du ha med deg:

Ordentlig turjakke og bukse
Turstøvler som passer deg.
Tykke sokker
Regntøy
Ullgenser
Lue
Votter
Regntøy
Badetøy
Klesskift
Ekstra sokker
Kniv
Lykt
Liten ryggsekk
Drikkeflaske på minst en liter (Eller en stor brus)

Skroll til toppen