Besseggen, Norges vakreste fjelltur!

6. – 9. august drar Wild X til Vågå, går over Besseggen, padler kano og fisker ørret.

Wild X på vei over Besseggen i 2019.

Besseggen er en smal fjellrygg i Jotunheimen og går mellom de to innsjøene Gjende og Bessvatnet. Høyeste punkt på turen er 1743 meter over havet og utsikten er fantastisk til snødekte fjelltopper med det blå Bessvatnet på den ene siden og det grønne Gjende på den andre siden. Leser man Henrik Ibsens Peer Gynt, kan man lese om hvordan Peer rider over Besseggen på et reinsdyr, selv om moren hans sa at han løy.

For å komme til Besseggen tar vi passasjerbåt over Gjende til Memurubu hvor vi begynner å gå. Dette er en av de aller mest populære turene i hele Norge, og 50 000 mennesker går over Besseggen hvert år. Du får nyte ett av de vakreste stedene i Norge. Mens de eldste går over Besseggen tar vi med de yngste på kanotur i ett av de flotte vannene i Jotunheimen.

Dagen etter skal alle sammen gå tur inn til et vann og fiske ørret. Det er en halvtimes gåtur i høyfjellet fra vegen.

Denne turen er et samarbeid Wild X, Vågå Fjellstyre og Norges Fjellstyresamband.

Vi reiser fra Oslo med egen buss torsdag 6. august klokka 11.00 fra kontoret til Wild X i Høybråtenveien 15. Vi skal reise over Valdresflya, ett av de fineste fjellområdene man kan kjøre gjennom, og kanskje får vi se et reinsdyr på veien.

Turen er gratis for medlemmer i Wild X. Medlemsskap koster hundre kroner i året og inkluderer deltakelse, transport, mat i alle turer og aktiviteter. Deltakerne får også låne turutstyr og klær hvis de ikke har selv.

I Vågå skal vi bo i lavvoer i høyfjellet. Vi har med egen kokk som skal lage mat til oss. All maten er halal.

Søndag pakker vi sammen campen og reiser hjem til Oslo igjen.

Påmelding før tirsdag fjerde august til Ali Abdullah på ali@wildx.no, eller 40 09 13 81. Det er bindende påmelding, og hvis du melder deg på uten å møte opp kan du bli nektet å delta på senere turer fordi du tok plassen fra andre.

Hvis du trenger å låne klær, sovepose, underlag eller støvler, si fra til Ali et par dager på forhånd.

Ved å melde deg på turen godtar du samtidig å følge turreglene. Turreglene finner du her.

Dette skal du ha med deg:

Ordentlig turjakke og bukse
Turstøvler som passer deg.
Tykke sokker
Regntøy
Ullgenser
Lue
Votter
Regntøy
Badetøy
Klesskift
Ekstra sokker
Kniv
Lykt
Liten ryggsekk
Drikkeflaske på minst en liter (Eller en stor brus)

Trenger du å låne klær, sko eller utstyr, avtal dette med Ali Abdullah når du melder deg på.

Skroll til toppen