Nye vedtekter og nytt styre i Wild X

På årsmøte den 24.april gikk Arin Borgen av som styreleder og fortsetter som styremedlem. Ingunn Petra Vatnøy har overtatt som styreleder, og Vigdis Saure som nestleder.

Ingunn Vatnøy har i over 20 år arbeidet med veiledning og undervisning knyttet mot styrking og opprettholdelse av psykisk helse og med kreativitet samarbeid og personalutvikling i ulike virksomheter. Hun har bygget opp og drevet lederskoler for ulike organisasjoner og vært rådgivende i strategisk utviklingsarbeid i blant annet ikke statlige frivillige organisasjoner og ideelle stiftelser. Hun er nå ansatt ved Universitetet i Sørøst Norge, fakultet for helse og sosialfag.

– Det er en ære å få være styreleder i Wild X, sier Ingunn. Jeg er stolt av formålsparagrafen og vil gjøre mitt beste for å styre organisasjonen etter den. Jeg er født på en øy i havgapet, oppvokst med fiske og jordbruk, båt var eneste måte å komme seg til skole og butikk. Derfra flyttet jeg som ung voksen til Gamlebyen i Oslo. Der vokste mine egne barn opp, og sammen med dem opplevde jeg både det urbane flerkulturelle Oslo samtidig med marka og den rike turtradisjonen til Oslo folk. Wild X rommer alt dette, og avgjørende: De arbeider for miljøvern, solidaritet, likeverdighet og økt folkehelse gjennom å inspirere og legge til rette for et liv i naturen. Bedre kan det ikke bli!

Bli kjent med resten av styre her

NYE FOLK TIL KONTORET

Amir Houssein Ranjbar Zeidabadi kom rett til Wild X etter sosionomutdanningen hans fra Lillehammer. Han startet som medlem på tur i 2013, og etter hvert ble han turleder. Amir hadde sommerjobb hos Wild X de årene han var student og nå er han miljøarbeider i fullstilling. Hovedoppgaven til Amir er direkte kontakt med barn og ungdom og praktisk tilrettelegging og gjennomføring av aktivitetene i regi av Wild X. Han skal blant annet jobbe med å gjenopplive lokallagene rundt i landet.

«Da jeg kom til Norge i 2013 som Ensligmindreårig flyktning så var WildX der for meg, og hjalp meg å finne en interesse som fikk meg til å finne roen, få nye venner og lære masse nytt. Jeg ønsker derfor at alle barn og unge skal ha de samme mulighetene til å nyte det flotte norskenaturen. Alle som er på tur med oss skal også lære hvordan de kan både nyte og vise respekt til naturen.»

MARTE ØDEGÅRD som nettopp var ferdig med en master på Norges Idrettshøgskole i kultur og samfunn, og er den nye kontor og administrasjon i Wild X. Hun er i motsetning til Amir og er et nytt ansikt i Wild X. Marte har likevel stor interesse for friluftsliv og er vokst opp på Vestlandet med fjord og fjell. Dermed har store deler av oppveksten og ungdomsårene vært preget av friluftsliv og fysisk aktivitet. I tillegg er Marte opptatt av at barn og unge skal finne en trygg og god arena hvor de kan føle mestringsfølelse og tilhørighet. Friluftsliv mener hun er en veldig fin arena for nettopp dette. De siste årene har tiden gått mer til studier og deltidsjobben, og mindre tid til friluftsliv. Nå gleder hun seg til å være mer ute på tur og bli kjent med alle menneskene i Wild X.

Skroll til toppen