Fantastisk høst og nye ungdommer på jakt

I september tok Wild X med åtte ungdommer på opplæringsjakt til Vestfjellet i Gausdal. Det ble en krikkand og mye jaktprat rundt bålet sammen med noen erfarne lokale jegere som har stilt opp for ungdommer på jakt i 16 år. Vi var ikke heldige med været, men likevel klarte vi å tenne et bål med våte kvister. Det ble mye røyk og lite fugl. For mange var turen oppstart på et jegerprøvekurs senere i september og ny jakthistorier. 12 jegerprøvekandidater var på kurs, 3 av dem var jenter. Vi jobber med å inkludere flere unge jenter på jakt, og vi gleder oss til å lære opp flere ungdommer til å høste fra naturens overskudd.

 

Høsten fortsetter mot Vestland fylke på støkkjakt på Finse. 4 av 8 nye førstegangsjegere på rypejakt og bodde på Finsebu. Fjellet overrasket oss med mye ulikt vær på kort tid, men det ble en fin tur med mye spor og tegn. Vi avsluttet turen med en bom på rype, og en hare som vi tok med hjem.

Jaktopplevelsene fortsetter i den siste helgen i oktober. Da blir det rådyrjakt på Gråøya. 

Skroll til toppen