Fantastisk høst og nye ungdommer på jakt

I september tok Wild X med åtte ungdommer på opplæringsjakt til Gausdal Vestfjellet. Det ble en krikkand og mye jaktprat rundt bålet sammen med noen jegere som har stilt opp for ungdommer på jakt i 16 år. Vi var ikke heldige med været, men allikevel klarte vi å tenne et bål ut av våte trær. Det ble mye røyk og lite fugl. For mange var turen oppstart på et jegerprøvekurs senere i september og ny jakthistorie. 12 jegerprøvekandidater på kurs, 3 av de var jenter. Vi jobber med å inkludere flere unge jenter på jakt, og vi gleder oss til å lære opp flere ungdommer til å høste fra naturens overskudd.

 

Høsten fortsetter mot Vestland fylke på støkkjakt i Finse. 4 av 8 nye førstegangsjegere på rypejakt og bodde på Finsebu hytta. Fjellet overrasket oss med mye vær på kort tid, og det ble en fin tur med mye spor og tegn. Vi avsluttet turen med en bom på rype, og en hare som vi tok med hjem.

Nye jaktopplevelser fortsetter mot siste helgen i oktober på rådyrjakt i Gråøya. 

 

Rull til toppen