Vinter 2023

Det er slutten av januar, det er meldt -7 grader. I marka er det derimot -17. Det er tøffe ungdommer fra 13 til 18 år som ønsker å mestre og sove ute en vinternatt. Planen var å pilke på dagen, men det er så kaldt at ingen hadde lyst til å forlate bålet. Vi er godt forberedt med flere sekker med ved og ungdommer som bruker sag og øks for å skaffe mer bålved. Resten av gjengen setter opp campen. 

Bål er viktig, det har vært klart siden vi kom til campen. Takket være Lucas som allerede hadde sovet ute en natt og venta til vi kom. Vi har det godt og varmt rundt bålet. Pølser har vi grilla til lunsj og masse historier har vi fortalt. Vi lærer om hvordan man bør legge seg i soveposen og hva er det viktig å huske på når man skal sove ute på vinteren. Vi skal også lære å lage mat på bålet. Kyllinggryte med kokte poteter står på menyen for dagen. Ingenting slår en god og varm gryte i kulden. Vi er 10 personer, men lager mat nok til 20; og hvem skulle tro at alt ble borte! På denne måten lærer vi hvor mye energi kroppen bruker på å produsere varme. Alle er gode og mette, men dessert har vi enda ikke fått.

Før turen har vi huska på at Lejla har bursdag, og når hun velger å tilbringe bursdagen sin i marka med oss så betyr det enda mer. Da er det viktig med bursdagskake!!! Etter kaker, sjokolade og marshmellows er det tid for å komme seg i soveposen før avreise tilbake neste dag.  

SKidag på Tryvann

4.februar arrangerte Wild X også årets skidag på Tryvann. 25 ungdommer, sol og nypreparerte løyper la til rette for en fantastisk dag på Tryvann. 

VInterferie på Blåhaug

I årets vinterferie arrangerte vi tur til speiderhytta Blåhaug i Enebakk (20.-23.feb). Værmeldingen er på vår side med sol og lite kuldegrader. Hytta er stor og godt innredet. Vi er klare for Wild X Winter Olympic Games. Deltagerne ble delt i lag allerede ved ankomst til hytta og skulle gjennom turen samle poeng i en rekke konkurranser. Vi hadde Natursti, Uno-turnering (Hvem skulle tro du kunne spille uno med 20 personer!!), Nattløype, stumpeskistafett, pilkekonkurranse, pil-og-bue skyting og soveposestafett, for å nevne noe. God mat var som alltid på menyen. Vi spiste taco, kyllinggryte og lunsj på bålet ute. Masse snacks ble også til kveldskosen i hytta!

Plumpekurs på isen

Som en friluftsorganisasjon synes vi det er nyttig og viktig å lære ungdommene om trygg ferdsel på isen. I løpet av vinteren har vi hvert år flere pilkedager med Urban Anglers, men det er også fint å kunne praktisere noe av den kunnskapen. For eksempel lære seg å bruke ispigger.

I samarbeid med Turskøyteforeningen v/Rolf utgård som er en av våre styremedlemmer arrangererer vi plumpekurs hvert år. Kurset går ut på at man skal oppleve det å gå på tynn is og plumpe (falle gjennom isen). Deltagerne skal deretter sette sin kunnskap om sikkerhetsutstyret i praksis. Ved hjelp en flytesekk, ispigger og redningsline skal alle komme seg opp på trygg grunn på egenhånd. 

Å gå gjennom isen og komme opp er en opplevelse med mye adrenalin, angst, men også mestring. Når man forstår hvor mye kroppen faktisk takler, og hvilke ferdigheter man besitter bringer det en stor mestringsfølelse. I tillegg så får man en respekt for sikkerthetssutstyret og reglene man skal følge ved ferdsel på isen. Du kan lese om ferdsel på is her.

På årets kurs på Sværsvann var det flere tøffe gutter og jenter som plumpa. Fra yngstemann på 11år til eldste mann på 24år.  Noen av dem gjorde dette for andre gang, og følte fortsatt at de lærte noe nytt!

Normalt så sover vi ute under åpen himmel etter kurset, men i år måtte vi nøye oss med en dagstur grunnet usikkre værforhold.

Nå legger vi vinteren bak oss, og gleder oss til vår solen titter fram, isen smelter og vi kan komme oss ut i marka igjen.

Har du lyst til å få med deg alle turene våre så følg oss på våre sosiale medier, der får du med deg alltid informasjon om aktivitetene våre fortløpende.

Skroll til toppen